Kunstmarkt Haaksbergen 2023 – Frits van der Lee

Frits van der Lee is één van de deelnemers aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2023. Frits houdt zich bezig met muziek, schilderen en foto’s bewerken. Het liefst combineert hij lagen tot het resultaat klopt.

Haaksbergen heeft een rijk en divers aanbod aan kunst en cultuur. Hier kan nieuw talent zich ontwikkelen, waar steeds meer Haaksbergenaren en bezoekers in ons dorp van genieten. De cultuurmakers en kunstenaars hebben allemaal hun eigen verhaal, maar vooral werken ze vanuit een passie, die zichtbaar is in hun kunstwerken.

Beeldende kunst

Begonnen op de sociale academie en daar z’n draai niet gevonden, begon Frits met schilderen op de kunstacademie. Toen daar een nieuwe stroming ontstond, die media combineerde en meer gericht was op wat je in gedachten had, kwam hij op zijn plek. Het liefst combineert hij foto’s tot kunstwerken. ‘Er gaan veel meer uren zitten in het maken van een schilderij dan in een digitaal kunstwerk. Hierdoor blijft de kunst betaalbaar. En bovendien kun je meerdere exemplaren van hetzelfde kunstwerk maken’.

Muziek

Intussen heeft Frits ook zijn liefde voor ritmes verder ontwikkeld. Het liefst speelt hij op de hangpan, een Zwitserse variatie op de drum. De hangpan is een melodieus percussie instrument.

Reizen

Zijn inspiratie wordt versterkt door het reizen naar verre landen. Frits heeft al heel wat landen bezocht en wil dit blijven doen om door te ontwikkelen als kunstenaar.

Frits van der Lee zal te zien zijn op de Kunstmarkt Haaksbergen op 23 juli 2023.

Kijk voor meer informatie op de website van Frits van der Lee

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen 2023

Kijk voor meer cultuurmakers op de website van de Cultuur Coalitie Haaksbergen

Meer video’s uit Haaksbergen

Meer over cultuur in Haaksbergen

Volg het nieuws uit Haaksbergen

Camera: Johnny Nassar
Interviews, montage en eindredactie: Constance van Wolferen
Een productie van RTV Sternet