Programma Kunstmarkt Haaksbergen 2024: Zomercarnaval in Twente

In 2024 wordt de kunstmarkt in Haaksbergen voor de 18e keer georganiseerd, op zondag 21 juli 2024.
De kunstmarkt zal worden gehouden in Park Scholtenhagen.

Je kunt je aanmelden voor deelname aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2024.
Ga daarvoor naar het aanmeldformulier deelname 2024

Programma Kunstmarkt Haaksbergen 2024: Zomercarnaval in Twente

De Kunstmarkt in Haaksbergen 2024 wordt een spectaculair zomerkleurenfestival met carnavaleske invloeden!!!

Hoewel carnaval in diverse landen en regio’s op verschillende manieren wordt gevierd, zijn er enkele gemeenschappelijke elementen. Kleurrijke kostuums, parades, muziek, dans en straatfeesten zijn vaak kenmerkend voor carnavalsvieringen over de hele wereld. Elk land en elke regio heeft echter zijn eigen unieke tradities en gebruiken die het carnaval een speciale betekenis geven.

Brazilië staat bekend om zijn spectaculaire carnaval in Rio de Janeiro, waarbij sambascholen strijden om de beste parade te presenteren. In Venetië, Italië, worden prachtige maskers gedragen tijdens het carnaval, wat een mysterieuze en elegante sfeer creëert. In het Caribisch gebied, met name op de eilanden Trinidad en Tobago, wordt Zomercarnaval gevierd met kleurrijke kostuums, opzwepende muziek en traditionele dansen zoals de Soca.

Carnaval is een tijd waarin mensen zich kunnen uiten, grenzen kunnen verleggen en even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Het brengt gemeenschappen samen en creëert een gevoel van saamhorigheid en vreugde. Het is een viering van cultuur, traditie en creativiteit.

Hoe mooi sluit dit thema aan bij de Kunstmarkt in Haaksbergen.

Kunstenaar, doe je mee?

Meld je dan gauw aan voor 30 april 2024.
Ga daarvoor naar het aanmeldformulier deelname 2024

De organisatie van de Kunstmarkt Haaksbergen daagt je uit om een kunstwerk te maken in het thema zomercarnaval. De kunstwerken worden beoordeeld door het publiek en de winnaar ontvangt een leuke prijs.

Wanneer is de Kunstmarkt Haaksbergen? Zondag 21 juli 2024

Hoe laat? De kunstmarkt is geopend voor publiek van 12.00 tot 17.00 uur. Deelnemende kunstenaars mogen vanaf 9.00 uur opbouwen. Om 11 uur moeten de wagens van het terrein af zijn.

Waar? Park Groot Scholtenhagen, Scholtenhagenweg 25A, 7481 VN Haaksbergen