Nieuw dit jaar op de Kunstmarkt Haaksbergen: het Twents Cultureel Workshopplein!

Op het Twents Cultureel Workshopplein kunnen de bezoekers ‘proeven’ en beleven welke lessen en workshops er eigenlijk allemaal aangeboden worden op het gebied van kunst en cultuur in Twente.

Een aantal weken voor de start van de Kunstmarkt Haaksbergen 2023 lopen de voorbereidingen boven verwachting goed. De organisatie mikte op een deelname van circa 50 kunstenaars, maar er zijn nu al meer dan 80 aanmeldingen. De Kunstmarkt wordt dit jaar voor de 17e keer georganiseerd, op zondag 23 juli 2023 in park Scholtenhagen.

Dit jaar wordt een nieuw en uniek onderdeel toegevoegd aan de Kunstmarkt: het Twents Cultureel Workshopplein. Op het Workshopplein kunnen de bezoekers ‘proeven’ en beleven welke lessen en workshops er eigenlijk allemaal aangeboden worden op het gebied van kunst en cultuur in Twente. Tijdens de Kunstmarkt zullen alle workshopaanbieders vier keer een miniworkshop geven. Bezoekers mogen GRATIS aan deze workshops deelnemen en als ze enthousiast zijn kunnen zij zich direct opgeven voor een vervolgcursus!

De aanbieders van de workshops krijgen een vergoeding en een gratis kraam op de Kunstmarkt, waarin ze hun kunstwerken kunnen tonen en zichzelf promoten. Er is nog plek op het workshopplein! Dus mochten er nog workshop aanbieders, kunstenaars, haakclubjes, dansgroepen enzovoorts zijn die van deze unieke spectaculaire gelegenheid gebruik willen maken, dan mag er gemaild worden naar info@kunstmarkthaaksbergen.nl

De Kunstmarkt Haaksbergen is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief jaarlijks terugkerend evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken. Het niveau van de kunstenaars ligt hoog, het aanbod is zo divers mogelijk en de creatieve omlijsting van de Kunstmarkt is ieder jaar weer een grote verrassing! Wat zal er deze zomer allemaal weer gebeuren? Gewoon gezellig komen want dat moet je zien!

De Kunstmarkt Haaksbergen krijgt dit jaar een nieuw jasje: De kunstmarkt zal niet als vanouds worden gehouden op de markt in Haaksbergen maar in Park Scholtenhagen.

Kijk voor meer informatie en portretten van alle deelnemende kunstenaars op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen