Kunstmarkt Haaksbergen 2023 – Optreden Highland Valley Pipes and Drums

Swing op zondag 23 juli Park Scholtenhagen in met spetterende optredens tijdens Kunstmarkt Haaksbergen 2023! De vernieuwde Kunstmarkt Haaksbergen biedt bezoekers de hele dag live muziek in de Koepel en alle ruimte om te swingen. Zoals bij het optreden van Highland Valley Pipes and Drums.

De Highland Valley Pipes and Drums

De Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo is een traditionele pipeband met een rijke historie. Ze heeft talloze optredens gedaan in binnen- en buitenland. De band is vooral bekend van Music Show Scotland die concerten heeft gegeven in heel Europa zoals bijvoorbeeld in Berlijn, Zürich, Antwerpen en München maar ook in het Gelredome en zelfs zeven keer in Ahoy Rotterdam. Na het drukke concertprogramma van de afgelopen jaren heeft de band nu besloten om ook weer traditionele optredens te gaan verzorgen zoals streetparades en deelname aan taptoes.

De Highland Valley Pipes and Drums heeft naast de pipes en drums ook Highland Dancers in haar gelederen. Zij vormen een vast onderdeel van de band en gaan mee naar elk optreden. Ook heeft de band een eigen jeugdopleiding, dit is de Highland Valley Juvenile Pipeband. Dit is de enige jeugd pipeband op het vaste land van Europa.

De band beschikt over traditionele uniformen. Naast de standaard daydress uniformen beschikt de band ook over de fulldress uniformen die vaak gedragen worden bij officiële gelegenheden.

De opleiding van de pipeband wordt geheel intern verzorgd door ervaren en gediplomeerde docenten die zelf ook meespelen in de band die onder leiding staat van pipemajor Hans Beerten.