Kunstmarkt Haaksbergen 2023 – Bert ten Bergen

Bert ten Bergen neemt deel aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2023. De in Haakbergen woonachtige kunstenaar maakt olieverf schilderijen, realistisch.

Bert ten Bergen 02

Bert ten Bergen 03

Bert ten Bergen 04

Hallo allemaal, ik zal me even voorstellen: Bert ten Bergen oftewel, Bert van Jan van Bart van Bernard van de Meister. Geboren en getogen Rekkenaar, maar al vanaf 1994 woonachtig in Haaksbergen. Als een ventje van 5 jaar maakte ik met mijn ouders een wandeling door de Rekkense dreven, waar een kunstschilder langs de weg zat te schilderen. Toen heb ik al tegen mijn ouders gezegd: ‘dat wil ik later ook’.

Tekenen, daar is het mee begonnen. Bij de wagengroep ‘Huttenstea’ teken ik al 30 jaar lang het ontwerp van de wagen voor het jaarlijkse bloemencorso. Ook het huidige vaandel van muziekvereniging ‘Crescendo’ is door mij ontworpen, evenals het logo van de vereniging. Pas in 1994 heb ik de penseel met olieverf opgepakt.

Alles wat ik doe heb ik mijzelf aangeleerd door veel te kijken naar de oude meesters en de hedendaagse kunst. Na eerst veel naschilderen van onder andere boerderijen op melkbussen, wilde ik eens schilderen wat mij het meest aansprak: de natuur.

De laatste jaren ontwerp en bedenk ik de ontwerpen zelf. Mijn werk is van rustige natuurlijke kleuren, naar meer gedurfde kleurrijker werk gegaan. Maar mijn motto is: ‘Maak er iets moois van.’

Ik wens u veel kijkplezier en wie weet tot ziens.

Bert ten Bergen