Cultuurmakers – Coby Marsman

Coby Marsman is één van de deelnemers aan de Kunstmarkt Haaksbergen 2024. De in Enschede woonachtige kunstenares maakt schilderijen.

Kijk voor meer informatie op de facebook pagina van Coby Marsman

Kijk voor meer informatie op de instagram pagina van Coby Marsman

km24 Coby Marsman 1

km24 Coby Marsman 2

km24 Coby Marsman 3

km24 Coby Marsman 4

10 vragen aan de kunstenares

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Coby Marsman. Ik ben geboren en getogen in Enschede. In mijn tienerjaren heb ik veel getekend. Jaren later toen mijn kinderen wat groter werden ben ik begonnen met schilderen in olieverf. Ik sta geregeld op kunstmarkten om mijn werk te laten zien. Daarbij geef ik ook vaak demonstraties.

Mij grootste passie is schilderen.

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur.

Ik doe gemiddeld 3 a 4 weken over een schilderij. Maar dat ligt ook aan de grootte van het doek.

Door lesboeken en filmpjes te bestuderen heb ik mijzelf verder ontwikkeld. Daarnaast heb ik 2 jaar lessen gevolgd bij een Duitse kunstenaar.

Mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur en achter mijn schildersezel.

Ik word geïnspireerd door de natuur en door het werk van kunstenaars die ik bewonder.

Een favoriet museum heb ik niet echt.

Ik ben niet van plan om Enschede ooit te verlaten voor een andere stad of ander land.

Over de Kunstmarkt Haaksbergen 2024

De kunstmarkt Haaksbergen is een wervelend, kleurrijk, vernieuwend, creatief jaarlijks terugkerend evenement waar kunst- en cultuurmakers en vele, vele bezoekers iedere zomer naar uitkijken. De Kunstmarkt wordt dit jaar voor de 18e keer georganiseerd, op zondag 21 juli 2024 in Park Scholtenhagen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Kunstmarkt Haaksbergen

De Kunstmarkt Haaksbergen 2024 is een project van Art4More.nl

Eindredactie: Michel van der Voort
Een productie van RTV Sternet